PERSBERICHT.

Tilburg, 16 april 2014

OPC Opel neemt Lathouwers Opel in Tilburg over

 

Met deze overname versterkt de OPC groep, als onderdeel van de Van Mossel Groep, zijn positie in Noord-Brabant. OPC heeft 3 Opel vestigingen in Oosterhout en Dongen. Nu Tilburg erbij komt, sluit OPC op termijn haar vestiging in Dongen. Lathouwers Opel continueert als Opel dealer haar bestaande activiteiten in de vestigingen in Den Bosch en in Veghel.

De OPC Opel activiteiten zijn onderdeel van een joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep. Eric Berkhof is eigenaar van de Van Mossel Groep en als Algemeen Directeur verantwoordelijk voor alle Autobedrijven van de Groep. Vorig jaar namen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep J&T Autolease en DirectLease over. De bedrijven zijn samen met Van Mossel Leasing omgevormd tot International Car Lease Holding, dat een wagenpark heeft van ruim 30.000 voertuigen. Ook namen de twee bedrijven vorig jaar de Opel- en Chevroletdealer OPC in Oosterhout over. Nu wordt daar dus Opel Tilburg aan toegevoegd. Begin april van dit jaar kwam Van Mossel Groep in het nieuws na de overname van 7 vestigingen van Pouw Peugeot, die voortaan verder gaan als Van Mossel Peugeot.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: “De overname van Opel Lathouwers in Tilburg past in onze groeistrategie, die gericht is op het behalen van synergie door krachtenbundeling en het verbreden van onze bedrijfsactiviteiten.”

Over Van Mossel Groep
De Van Mossel Groep is in 65 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en meest vooraanstaande automotive bedrijven van ons land. Niet alleen is Van Mossel met 700 werknemers en zo’n 30 (dealer) vestigingen in Nederland, België en Duitsland, één van de grootste dealerbedrijven van Nederland, het bedrijf is met International Car Lease Holding ook een grote speler op de leasemarkt, heeft het zijn eigen schadeketen en autoverhuurbedrijf. Daarnaast biedt het bedrijf financiële diensten aan zakelijke en particuliere klanten. Van Mossel voert de merken Volkswagen, Audi, Opel en Peugeot. Persoonlijke aandacht en goede service zijn kenmerkend voor het bedrijf en het fundament onder goede commerciële prestaties.

Over De Mandemakers Groep
De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een zeer succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet overstijgt inmiddels €1 miljard en de groep telt enkele duizenden medewerkers.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor meer informatie:
Van Mossel Groep:
Eric Berkhof
Contacteer ons
06-53198907
www.opcgroep.nl en www.van-mossel.nl