Autoschade herstellen.

Jarenlang schadevrij rijden, dat is wat wij u van harte toewensen. Maar de realiteit is vaak anders. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en een onlogisch geplaatst paaltje of een opspringend steentje kan al snel schade aan plaatwerk of ruiten veroorzaken.
 

Gelukkig kunt u ook dan bij uw vertrouwde dealerbedrijf terecht!

Plaatwerkerij

Wanneer uw auto is ingepland voor reparatie wordt de auto de werkplaats binnen gereden of gebracht. Hier wordt met behulp van de nodige controleapparatuur de schade aan uw auto begroot en/of als er een schade-expert bij komt kijken, de schade definitief vastgesteld. Voor het vaststellen en begroten van de schade wordt gebruik gemaakt van een gestandaardiseerd en door grote verzekeringsmaatschappijen aanbevolen calculatiepakket. Waarbij door het invoeren van de bewerkingen en specifieke voertuiggegevens er binnen een paar minuten een schadebedrag bekend is. In de werkplaats wordt o.a. gebruik gemaakt van zeer moderne schaarhefbruggen, watergekoelde puntlasapparatuur,richtbanken met fabrieksmallen voor de hoofdcontrolepunten, 4-punts uitlijnapparatuur en uiteraard het benodigde handgereedschap. Hierdoor zijn wij in staat om uw voertuig weer in een perfecte staat te brengen.

Voorbewerking

Nadat het plaatwerk aan uw voertuig weer in orde is gemaakt moet er natuurlijk weer lak worden aangebracht. Dat kan natuurlijk niet zomaar gebeuren. Er gaan nog enkele zeer belangrijke bewerkingen aan vooraf. Zo moeten alle las- en felsnaden worden afgewerkt en moet er grondverf worden aangebracht. Daarna worden de delen waar nodig strak gemaakt en afgekit. Na het zorgvuldig afplakken van het het voertuig is deze klaar om van de laatste laklagen te worden voorzien.

Spuiterij

Indien de auto gespoten moet worden wordt deze in de spuitcabine gereden. Door middel van een pasklare mengformule kan de juiste lak worden samengesteld. Van Mossel Autoschade maakt gebruikt van milieu vriendelijke watergedragen autolakken. Deze zorgen voor de juiste kleur. De vroeger gebruikte lakken bevatten allerlei vluchtige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de werknemer en het milieu. Voor autoschadebedrijven is met ingang van 1999 de verplichting ingegaan dat men uitsluitend nog gebruik mag maken van deze milieuvriendelijke autolakken.

Voor een goede glans, een krasvaste laklaag en chemische resistentie wordt een blanke lak aangebracht. Vervolgens moet de auto afhankelijk van het product tussen de 15 en 45 minuten drogen bij een temperatuur van 60 graden. Na het demaskeren van de auto wordt deze naar de montage afdeling gebracht.

Montage

Nadat de auto voorzien is van zijn definitieve laklagen kan de auto worden afgemonteerd met natuurlijk de originele onderdelen zoals o.a. bumpers, verlichting, sloten, sierlijsten. Nadat de auto weer volledig is opgebouwd wordt de auto volgens een check-list gecontroleerd op werking en gebreken.

Wassen

Indien de auto technisch weer in opperste conditie is wordt de auto natuurlijk gewassen. Het interieur wordt gestofzuigt en de velgen worden gereinigd. De auto is klaar om afgeleverd te worden.

Afleveren

De receptionist krijgt van de schade-afdeling te horen wanneer de auto gereed is zodat u gebeld kan worden. Wanneer u de auto weer in ontvangst neemt wordt het vervangende vervoer ingeleverd en per direct afgemeld.

Wilt u nog meer informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen.